Cuiburi Gouda

de epurasha2bb in Spaghete, 22 Iun 2010 | 4776 vizualizari

 

spaghetti cu sos de branza si ciuperci

 

INGREDIENTE

  • 1/2 plic Pesto ciuperci Kotanyi
  • -1/2 plic Pesto rosii si busuioc Kotanyi;
  • -200 g branza Gouda;
  • -2 graunti de usturoi;
  • -1 ceapa ;
  • -1 cub de unt;
  • -1 plic spaghetti;
  • -10 picioruse de ciuperci;
  • -o frunza de dafn;
  • -1/2 pahar vin alb;
  • -sare mare si piper de rasnita Kotanyi;
  • -1 morcov;
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi Gouda:

1.Se fierbe o punga de spaghetti in apa clocotita (in care am oparit frunze de busuioc anterior pentru ca spaghetile sa obtina culoarea verde) si dupa 10 minute adaugam o lingura cu varf de sare mare si mai lasam 2 minute sa fiarba.Apoi le scurgem, le clatim cu apa rece si picuram ulei de masline extravirgin presat la rece in care am tinut (cateva ore macar ) un graunte de usturoi si un varf de crenguta de cimbru uscat sau rozmarin.

2.Se fierbe un ibricel cu apa in care oparim o frunza de dafin.
Se topeste un cub de unt in tigaie, se adauga ceapa taiata solzisori,usturoiul feliute, si fasii de ciuperci champignion (picioruse), se amesteca bine si se tin pana se inmoaie putin.Adaugam cate putin din apa in care am oparit frunza de dafin pentru a lungi sosul.Spre sfarsit adugam 1/2 pahar vin alb, condimente 1/2 plic sos pesto ciuperci Kotanyi si ultima data cubulete mici de branza Gouda.Mai rasnim putina sare si piper din rasnitele Kotanyi si e gata.

3.Servim pe un platou patratos asezand cuiburi rotunde de spaghetti verzui in 3 colturi, in mijloc sosul galbui cu branza Gouda.Se orneaza cu bucatele de rosii uscate si frunzulite de busuioc din plicul Pesto Kotanyi si stelute de morcov din loc in loc . Morcovul poate fi fiert sau crud insa daca e crud mai bine sa-l taiati foarte subtire.Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi Gouda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu ciuperci, sunca presata si sos de rosii